Internationalisering maakt slimmer, creatiever en ondernemender en is cruciaal voor het verwerven van hedendaagse beroepscompetenties. Voor grensoverschrijdende denkers en doeners ligt de wereld open. Onze studenten geven na een periode in het buitenland vaak aan dat ze persoonlijk gegroeid zijn: hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid zijn toegenomen.
Docenten en stafmedewerkers kijken voor hun professionalisering ook steeds vaker over de grens. Via studiebezoeken aan buitenlandse bedrijven wordt beroepsmatig de blik verruimd. Dit verrijkt de curricula. Ook didactisch kan worden geleerd van buitenlandse collega’s, zo kijken een aantal onderwijsteams bijvoorbeeld in Zweden en Finland waar men ver is op het gebied van gepersonaliseerd leren.
De regio Amsterdam staat op nummer één in de wereld als het gaat om de diversiteit aan nationaliteiten van de inwoners. Dit zien we terug in de klas en op de werkvloer bij bedrijven. Daarom beperken we internationalisering niet tot buitenlandstages: via Internationalisation at Home wordt ingespeeld op het versterken van intercultureel bewustzijn (kennis en begrip van elkaars gewoontes en culturen) en wereldburgerschap. Ook wordt bij steeds meer colleges Tweetalig Onderwijs aangeboden, waardoor studenten dagelijks aan hun taalvaardigheid kunnen werken en hun kansen op de internationale arbeidsmarkt vergroten.