Gratis OBA-lidmaatschap voor studenten ROC van Amsterdam
Met het lidmaatschap krijgen de studenten bij de OBA gratis toegang tot allerlei vormen van informatie: online en fysieke boeken, podcasts, bladmuziek en tijdschriften. En er is ook altijd iets te doen in de vestigingen: er zijn meer dan 6.600 activiteiten per jaar. Zo zijn er bijvoorbeeld de Maakplaatsen waar jongeren na school dingen kunt maken met nieuwe technieken zoals digitale printers, er zijn ook taalcafés waar deelnemers in verschillende talen met elkaar hun taalvaardigheid oefenen, workshops over hoe mensen hun financiën kunnen regelen maar ook theatervoorstellingen allerlei onderwerpen. 

Leesplezier als belangrijke motivator

Goed voorbeeld doet volgen, daarom krijgen ook roc-medewerkers een OBA-lidmaatschap. Het ROC van Amsterdam, de OBA en de gemeente Amsterdam zetten hierbij samen in op drie ambities: leesbevordering, het versterken van digitale vaardigheden en het gemeenschapsgevoel.

“Lezen is een belangrijke aanjager van studiesucces en zelfontplooiing. Het ROC van Amsterdam vindt het daarom belangrijk in te zetten op leesplezier en toegang tot kennis”, aldus Hanny Vroom, directielid ROC van Amsterdam en vanuit die hoedanigheid betrokken bij de samenwerking. Maarten Lammers, programmamanager OBA School: “Met deze aanpak hopen wij samen met het roc het leesplezier van studenten aan te wakkeren. Leesplezier is de belangrijkste motivator voor de bevordering van leesvaardigheid.”

Start pilot

In het verlengde van de aanpak voor leesbevordering starten op vijf opleidingen een pilot gericht op het bevorderen van lezen. Dit gebeurt op MBO College West en MBO College Zuid, onder andere met studenten die later als pedagogisch medewerker of onderwijsassistent met kinderen zullen werken.

Foto. Van links naar rechts: Maarten Lammers (OBA), Hanny Vroom (ROC van Amsterdam), Sofyan Mbarki (wethouder mbo gemeente Amsterdam) en Ilse van Rooijen (Centrale Studentenraad ROC van Amsterdam).
 

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland schitteren als kapper en gastheer tijdens Prinsjesdag Vandaag, op Prinsjesdag, is een speciale rol weggelegd voor onze studenten Malek en Ezra. Malek, die oorspronkelijk uit Noord-Syrië vluchtte en nu...
Nieuws MBO College Hilversum en Vivium Zorggroep bundelen krachten MBO College Hilversum, onderdeel van het ROC van Amsterdam, Flevoland en Vivium Zorggroep Klantgroep GRZ hebben gisteren een nieuwe...
Nieuws Steeds meer statiegeldautomaten op onze colleges Op steeds meer van onze colleges staan statiegeldautomaten. Op MBO College West, MBO College Almere en het Joke Smit College staan inmiddels...
Bekijk al het nieuws