MBO College Hilversum en Vivium Zorggroep bundelen krachten
De samenwerking is van groot belang gezien de toenemende vraag naar zorgprofessionals. MBO College Hilversum en Vivium Zorggroep gaan zich gezamenlijk richten op het ontwikkelen van opleidings- en begeleidingsprogramma’s voor studenten. Doel hiervan is om zowel de instroom van nieuwe zorgmedewerkers te vergroten als het behoud van bestaande medewerkers te stimuleren.

Leven Lang Ontwikkelen
Een belangrijk onderdeel van deze samenwerking is het LLO-programma (Leven Lang Ontwikkelen) van MBO College Hilversum, waarmee zorgprofessionals worden opgeleid binnen de organisatiestructuren van Vivium Zorggroep. Daarnaast wordt er waar nodig maatwerk geleverd om tegemoet te komen aan de specifieke opleidingsbehoeften van zorgmedewerkers in de regio.

Versterken zorgsector
"We zijn trots op deze samenwerking met Vivium Zorggroep Klantgroep GRZ. Samen kunnen we een verschil maken en zorgen voor meer aandacht voor de zorgprofessionals van vandaag én morgen", aldus Jeroen Ankersmit, voorzitter Directie van MBO College Hilversum. "Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om een sterkere en veerkrachtigere zorgsector op te bouwen."

Vivium Zorggroep is ook enthousiast over de samenwerking. Marco Wisse, Directeur van Vivium Zorggroep (klantgroep GRZ), voegt toe: “Door samen te werken met MBO College Hilversum willen we niet alleen de instroom van nieuwe zorgmedewerkers vergroten, maar ook de kwaliteit van de zorg verbeteren door voortdurende professionele ontwikkeling.” 

Deze samenwerking betekent een belangrijke stap in het versterken van de regionale zorgsector en het waarborgen van kwalitatief hoogwaardige zorg voor iedereen.

Ander nieuws

Nieuws Steeds meer statiegeldautomaten op onze colleges Op steeds meer van onze colleges staan statiegeldautomaten. Op MBO College West, MBO College Almere en het Joke Smit College staan inmiddels...
Nieuws Jaco van Noppen nieuw lid Raad van Toezicht Jaco van Noppen treedt per 1 oktober 2024 toe tot de Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland, als lid van de Raad van Toezicht en...
Nieuws Mbo-studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland en wethouder Mbarki openen nieuwe opleiding op de Zuidas Vrijdag 6 september heeft wethouder MBO en Economische Zaken, Sofyan Mbarki samen met de eerste lichting studenten officieel het startsein gegeven...
Bekijk al het nieuws