Mbo-studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland en wethouder Mbarki openen nieuwe opleiding op de Zuidas
De opleiding is ontwikkeld voor jongeren die het steeds moeilijker vinden om op jonge leeftijd een specifieke opleidingsrichting te kiezen en nog niet goed weten welke kant ze op willen gaan. Door ze kennis te laten maken met verschillende branches, en de mogelijkheden die de stad Amsterdam ze biedt, worden ze in maximaal twee jaar voorbereid op werk of een vervolgopleiding die bij ze past. Tijdens deze opleiding leren de studenten onder andere: persoonlijk leiderschap, cultuurbewustzijn en diversiteit, hospitality, digitale vaardigheden/ mediawijsheid, communicatie, zelfmanagement.

Urban Professional: Een brede basis voor de toekomst
De opleiding Urban Professional is speciaal ontwikkeld voor niveau 2-studenten die nog niet goed weten wat ze willen en zich willen oriënteren in de stad Amsterdam. Veel niveau 2-studenten wisselen veel tussen opleidingen en er is sprake van een grote uitval. Met de opleiding Urban Professional biedt MBO College Zuid hier een antwoord op. De opleiding is modulair en duurt maximaal twee jaar. De studenten kunnen de opleiding in eigen tempo doorlopen.

Gedurende de opleiding krijgen de studenten de kans om te ontdekken waar hun interesses liggen, of dit nu in een specifieke baan is zoals bijvoorbeeld verkoop- of frontofficemedewerker of in een vervolgopleiding op niveau 3 of 4. Dankzij een breed scala aan stages, variërend van dans en theater tot marketing, communicatie, juridische dienstverlening, evenementen en retail, kunnen de studenten zich ontwikkelen tot veelzijdige professionals. Ook zijn er stagemogelijkheden binnen de gemeente, bibliotheken en wellnesscentra. De opleiding vergroot de kansen op de arbeidsmarkt en biedt een stevige basis om door te stromen naar een vervolgopleiding. De studenten doen ervaring op in de arbeidsmarkt en leren wat er door het bedrijfsleven van hen verwacht wordt. Zij worden voorbereid op een snel veranderende arbeidsmarkt.

UP-3.jpg
Grote vraag vanuit studenten en bedrijfsleven
De brede opzet van de opleiding komt voort uit een duidelijke vraag vanuit zowel studenten als het bedrijfsleven. "De niveau 2-sector is de afgelopen jaren sterk veranderd." zegt Roxanne Casiez, docent Engels en projectleider van Urban Professional. "Er is behoefte aan bredere opleidingen en vaardigheden. Veel banen op dit niveau zijn breder geworden en werkgevers verwachten dat werknemers verschillende rollen kunnen vervullen. Een verkoper is ook een gastheer/vrouw bij de zelfscankassa. Beveiligers worden bijvoorbeeld ook ingezet voor hospitality-taken."

Kitty Stavenuiter, opleidingsmanager Verkoop & Lifestyle, onderstreept het belang van persoonlijk leiderschap in de opleiding: "De opleiding Urban Professional draait om het ontdekken van je eigen pad. We helpen studenten om te bepalen waar ze over één of twee jaar willen staan, of dit nu op de arbeidsmarkt is of in een vervolgopleiding. Bij ons ontdek je wat bij jou past."

Wethouder Mbarki: “Heel erg goed dat er een nieuwe brede opleiding voor mbo-niveau 2 op de Zuidas wordt geopend. Ook voor studenten is het belangrijk om les te krijgen op een toonaangevende locatie, waar je trots op bent en waar je energie van krijgt. Deze opleiding speelt in op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en is breed opgezet, zodat studenten zich niet hoeven vastleggen op een richting, maar zich breed kunnen opleiden."

UP-2.jpg
 

Ander nieuws

Nieuws MBO College Hilversum en Vivium Zorggroep bundelen krachten MBO College Hilversum, onderdeel van het ROC van Amsterdam, Flevoland en Vivium Zorggroep Klantgroep GRZ hebben gisteren een nieuwe...
Nieuws Steeds meer statiegeldautomaten op onze colleges Op steeds meer van onze colleges staan statiegeldautomaten. Op MBO College West, MBO College Almere en het Joke Smit College staan inmiddels...
Nieuws Jaco van Noppen nieuw lid Raad van Toezicht Jaco van Noppen treedt per 1 oktober 2024 toe tot de Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland, als lid van de Raad van Toezicht en...
Bekijk al het nieuws