“Door mee te doen aan deze wedstrijd op het hoogste podium op de Horecava daag ik mezelf uit om er alles aan te doen om het hoogste te gaan halen in mijn vakgebied”, zegt Sem. “Dat ik samen met mijn leermeester dan ook nog de gouden koksmuts heb gewonnen, daar ben ik ongelofelijk trots op!”
Sem en Tommy kregen de opdracht om een vijfgangenmenu te maken op basis van een mystery box. Ze wisten pas in de ochtend met welke ingrediënten ze aan de slag moesten. Het hoofdgerecht was kalfsvlees, verder moest het menu op de dag zelf bedacht en gecreëerd worden. Het tussengerecht, een groentegerecht, van het team van Sem en Tommy was, zowel visueel als qua smaak, het gerecht van de dag aldus de gehele jury.
Meesterkok Theo van Rensch, docent van de Sterklas en zelf oud-winnaar van de Gouden Koksmuts, is ontzettend trots op zijn student. “Het is fantastisch om studenten en oud-studenten op het podium te zien in allerlei culinaire wedstrijden zoals de AEHT, Skills en de Gouden Koksmuts. Letterlijk en figuurlijk bieden we bij het ROC van Amsterdam - Flevoland een podium voor talent.”
Sems volgende stap is stage lopen bij driesterrenrestaurant Frantzen in Stockholm.
Theo van Rensch en Sem Klein Oonk.