Hoe ziet de opleiding eruit?
In deze opleiding komt koken, bakken en hospitality samen. Je gaat je oriënteren op verschillende plekken waar je kunt werken, zoals een restaurant, hotel, bedrijfskantine, buurtcentrum, verzorgingshuis, bakkerij of theater. Je leert hoe je gasten ontvangt en tafels dekt. Maar ook hoe je praat met gasten. Daarnaast krijg je lessen in de keuken en bakkerij.
Als assistent-kok maak je kennis met voorbereidende werkzaamheden. Dat kan in de keuken zijn waar je groente en fruit wast, ingrediënten snijdt of broodjes maakt.
Als assistent-bakker help je bij het maken van brood- en banketbakkersproducten. Denk aan appeltaarten en gebakjes. Je voert voorbereidende werkzaamheden uit en werkt de producten af. Goede hygiëne is belangrijk. Daarom leer je netjes en schoon te werken. De opleiding duurt één jaar. Het eerste half jaar krijg je les op school. Het tweede half jaar krijg je les op school en ga je stage lopen.
De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:
- Beroepsvaardigheden: praktijklessen en stage BOL of BBL
- Nederlands en rekenen
- Vaktaal
- Inburgering
- Loopbaanbegeleiding
Lees verder
Intensieve Taal Scholing (ITS)
Voordat de opleiding begint, moet je een training volgen. De ITS is een intensief programma van vier weken. Daarin wordt hard gewerkt aan verschillende vaardigheden in de Nederlandse taal, gericht op de horeca en hospitality.
Lees verder
Waar kun je gaan werken?
Je kunt gaan werken als assistent in de keuken, bakkerij of hospitality. Met het entree-diploma kun je ook doorstromen naar een mbo-niveau 2 opleiding.
Lees verder