Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding is een eenjarige Entree-opleiding met extra taal. Je gaat kijken waar je kunt werken. Bijvoorbeeld bij een buurthuis, kinderopvang, zorginstelling, basisschool of buitenschoolse opvang.
Je leert hoe je persoonlijk contact maakt met klanten. Je maakt kennis met voorbereidende werkzaamheden. Je maakt bijvoorbeeld ruimtes klaar voor een activiteit in een buurthuis. Je wast fruit en snijdt brood in de kinderopvang. Of je helpt bij zorgtaken in een zorginstelling.
De opleiding duurt één jaar met 4 periodes. In de eerste periode kijk je vooral waar je stage wil lopen. Na het halen van een Entree-diploma kan je doorstromen naar een vervolgopleiding om een startkwalificatie te behalen.
De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:
- Beroepsvaardigheden
- 3 dagen les op school en 2 dagen stage
- Nederlands en rekenen
- Zorgkunde
- Burgerschap
- Sociale vaardigheden
- Loopbaanbegeleiding
- Vaktaal
- Inburgering (als dat nodig is)
Lees verder
Intensieve Taal Scholing (ITS)
Voordat de opleiding begint, moet je een training volgen. De ITS is een programma van vier weken. Daarin wordt hard gewerkt aan verschillende vaardigheden in de Nederlandse taal gericht op zorg en welzijn.
Lees verder
Waar kun je gaan werken?
Werken in de sector Zorg & Welzijn is boeiend en afwisselend. Je kunt bijvoorbeeld werken met kinderen of ouderen. Of met mensen die ziek zijn of mentale problemen hebben. Je werkt met mensen die jouw hulp nodig hebben. Met het entree-diploma kun je ook een mbo-niveau 2 opleiding doen.
Lees verder