MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
5 weken
Cursus
Waarom deze cursus Brood bij het ROC van Amsterdam?
Ben jij ook zo gek op brood en heb je er altijd al iets mee willen doen? Dan is de cursus Brood (Basisvaardigheden) iets voor jou. Dit is een basiscursus voor volwassenen en liefhebbers die meegenomen willen worden in de technieken, ingrediënten en werkwijze van de broodbakker en zich daarmee willen verdiepen in het bakken van brood.
Programma
Tijdens deze cursus kom je alleen op de donderdagavond van 16.30 tot 22.00 uur naar onze school. Het programma duurt 5 weken dus je komt in totaal 5 keer naar de locatie, waarbij je in de schoolvakanties geen les krijgt.
Let op: plaatsing voor deze cursus gaat op volgorde van ontvangst van de aanmelding. Deze cursus start alleen bij voldoende aanmeldingen. Wil je zeker zijn van deelname, meld je dan nu alvast aan.
Lees verder
Wat leer je tijdens de cursus?
In deze vijf weken durende cursus maak je kennis met de basistechnieken van de professionele bakker. Je leert de verschillende bereidingsprocessen kennen, inclusief de kritieke punten bij elke stap. Van grondstof tot eindproduct, alles komt aan bod. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan hygiëne en het netjes houden van de bakkerij, zodat jouw producten altijd onder de beste omstandigheden worden bereid.
Het basisprogramma is breed opgezet, zodat je met allerlei technieken en ingrediënten in aanraking komt. Tijdens de lessen werk je onder andere met verschillende bloemsoorten en bereid je diverse broodsoorten zoals vruchtenbrood, droombrood, suikerbrood en busbrood. Je krijgt een introductie in het maken van kleinbrood, waarbij je handgemaakt brood leert maken, inclusief witte- en bruine bollen. Vervolgens ga je aan de slag met luxe ongevuld brood, zoals vlechtbrood (3-, 4-, en 5-strengs), roombroodjes, bolussen en Hollandse koffiebroodjes.
Bij het onderdeel luxe grootbrood leer je onder andere pikant kaasbrood en Allisons bereiden. Tijdens de cursus maak je ook busbrood, waaronder witbrood, bruinbrood en volkorenbrood, waarbij je gebruik maakt van de keukenmachine. Tot slot ga je aan de slag met grootbrood, zoals meergranenbrood, rozijnenbollen en focaccia.
Deze cursus biedt een complete introductie in het bakkersvak, waarin je zowel traditionele als luxe broodsoorten leert maken.
Lees verder
Certificaat
Als je de cursus hebt afgerond, dan ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname.
Lees verder