MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
10 weken
Cursus
Waarom deze cursus aan het ROC van Amsterdam?
Ben jij een banketbakker in spe? Houd jij van banketbakken of ben jij een gepassioneerde (thuis) banketbakker? Heb je altijd al iets willen doen met het banketbakkersvak? Ben je creatief en kun je goed omgaan met mensen? Dan is de cursus Banketbakker (Basisvaardigheden) iets voor jou!
Programma
Bij onze cursussen is de lesdag altijd zoveel mogelijk praktijkgericht. Bij de cursus Banketbakker (Basisvaardigheden) ga je dus ook direct de banketbakkerij in om aan de slag te gaan. Tijdens deze cursus kom je alleen op de donderdagavond van 16.30 uur tot 22.00 uur naar onze school. Het programma duurt 10 weken dus je komt in totaal 10 keer naar school, waarbij je in de schoolvakanties geen les krijgt.
Let op: plaatsing voor deze cursus gaat op volgorde van ontvangst van de aanmelding.
Lees verder
Wat leer je tijdens de cursus Banketbakker?
In deze tien weken durende cursus leer je de gevorderde technieken van de professionele banketbakker. Daarnaast leer je hoe jij de verschillende stappen, met de daarbij behorende kritieke punten, in de verschillende bereidingsprocessen doorloopt. Verder komt de bereidingswijze van grondstof tot eindproduct aan bod.
Uiteraard leer je ook hoe je de bakkerij netjes en schoon kan houden, zodat jouw producten op hygiënische wijze worden bereid. Het programma is breed opgezet zodat je met heel veel in aanraking komt tijdens de lessen. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met verschillende deegsoorten, beslag en chocolade.
Lees verder
Certificaat
Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname. Met dit bewijs kun je doorstromen naar de cursus banketbakken voor gevorderden.
Lees verder