Deze cursus gaat op dinsdag 3 september van start.
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
10 weken
Cursus
Waarom deze cursus aan het ROC van Amsterdam
Ben je klaar om het verschil te maken met jouw levensstijl? En wil je een stap verder te gaan dan vegetarisch koken? Als koken jouw passie is en dierenwelzijn jouw prioriteit, dan is onze Kookcursus (100% Vegan Basisvaardigheden) absoluut een must!
Je leert smakelijke veganistische maaltijden te bereiden, maar het gaat ook om gezondheid, duurzaamheid en ethiek. Als je de kracht van een plantaardig dieet wilt ontdekken en tegelijkertijd je kookvaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, is deze cursus voor jou.
Deze cursus biedt niet alleen culinaire vaardigheden, maar ook een diepgaand begrip van veganistisch koken. Zo kun je jezelf en anderen verwennen met heerlijke, ethische en milieuvriendelijke maaltijden. Schrijf je nu in en begin je reis naar meesterschap in de wereld van veganistisch koken.
Programma
Deze vegan kookcursus neemt je mee op een culinair avontuur. Tijdens de lessen word je getraind in de kunst van het veganistisch koken, met een focus op gezondheid en duurzaamheid. Daarbij gebruik je alleen onbewerkte voeding. Alle dierlijke producten worden compleet in de ban gedaan.
Deze tienweekse cursus vindt plaats op dinsdagavond van 16:30 tot 22:00 uur. Tijdens schoolvakanties nemen we een korte pauze. We werken in kleine groepen, zodat iedereen tot zijn recht komt in de groep. We starten met de cursus als er tien deelnemers zijn.
Lees verder
Wat leer je tijdens de cursus?
Je leert de basisprincipes, van snijtechnieken tot mise-en-place en van smaakpaletten tot presentatie. Je zult ontdekken hoe je heerlijke en voedzame veganistische maaltijden kunt bereiden. Het is niet alleen een kwestie van koken; we laten je ook zien hoe je de keuken schoon en georganiseerd houdt.
Je begint met het beheersen van mise-en-place en snijtechnieken, terwijl je heerlijke gerechten bereidt, zoals vegan pad thai met romige amandeldressing en gekruide cashewnoten. Vervolgens verdiep je je in de essentials van een goed gevulde vegan voorraadkast, zoals plantaardige melk, gedroogde courgette, uiencrackers, vegan boter, chipotleketchup, gepekelde groenten en knapperige granola.
Je leert de kunst van groentebereidingen en krijgt de kans om gerechten zoals een waldorfsalade te bereiden, Daarbij maak je je eigen vegan mayonaise en krijg je de fijne kneepjes van het roerbakken van kool onder de knie.
Geniet van kleine, snelle, en gemakkelijke veganistische snacks, zoals arancini, baba ganoush, en verrukkelijke buffalo-wings van bloemkool met romige ranchdressing. Ontdek de veelzijdigheid van plantaardige vleesvervangers, gemaakt van peulvruchten, noten, en zaden. Je maakt gerechten als paddenstoelen- en rijstburgers, seitanworstjes, falafel met tahinsaus, platbrood en walnotentabouleh.
Ook maken we decadente banket- en gebakcreaties, zoals een chocolademoussetaart en een verfrissende matchataart met een knapperig notendeeg. Ontdek seizoensrecepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Geniet van vruchtgroenten, knolgroenten, wortelgroenten, en bladgroenten in hun volle glorie.
Leer hoe je heerlijke veganistische kaas maakt met 100% plantaardige ingrediënten en geniet van gerechten zoals gemarineerde 'feta', mozzarella- en capresesalade, caesarsalade met vegan dressing en 'Parmezaanse kaas,' evenals gerijpte 'ricotta' amandelnotenkaas met kruidenkorst.
Ontdek de geheimen van pastagerechten, inclusief traditionele en rauwe vullingen. Verrijk je gerechten met kruidenolie en creëer een heerlijke zoete ravioli met seizoensgebonden vruchten. Leer ook de basis van brood en boter. Laat je creativiteit de vrije loop en bereid een buffet met seizoensproducten. Denk aan thematische presentatie en unieke veganistische lekkernijen.
Lees verder
Bewijs van deelname
Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je als bewijs van deelname een verklaring van het ROC van Amsterdam. Met deze verklaring kun je makkelijk doorstromen naar de Vegan Kookcursus voor Gevorderden.
Lees verder