Voor deze opleiding gelden een aantal eisen:
1. Student is 21 jaar of ouder
2. Student heeft horeca-ervaring (minimaal 1 jaar) en/of een horeca-opleiding gedaan.
3. Voor deelname aan de opleiding is een leer-werkplek bij een erkend leerbedrijf noodzakelijk. Bezoek de site van
de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven om te zien of jouw werkplek een erkend leerbedrijf is.
4. Studenten die in het verleden zonder diploma zijn uitgestroomd in de opleiding Meewerkend
Horeca Ondernemer of Manager Ondernemer Horeca worden aangemoedigd zich aan te melden.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde
les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's.
Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.
»
Meer informatie over soorten kosten
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.
MBO College Hilversum -
indicatie kosten: € 1150,-, exclusief verplichte laptop.
Lees verder