Mees stroomt na MBO College Amstelland door naar hbo-sportopleiding

Docenten MBO College Amstelland 

“Tijdens mijn opleiding heb ik les gekregen van goede docenten. Je merkt dat ze studenten graag helpen. Zo had ik in het 2e studiejaar moeite met het vinden van een stage. Een van mijn docenten heeft toen met me meegezocht, dat was fijn. Uiteindelijk heb ik stage gelopen op het hoofdkantoor van Fiat Crysler Automodels waar ik een websiteportaal voor Fiat-dealers heb gemaakt. Heel tof!” 

Passie voor sport 

Mees is zijn hele leven al met sport bezig en kwam er na drie jaar MBO College Amstelland achter dat zijn passie toch niet bij ICT ligt. “Ik hou van voetballen, fitnessen, snowboarden en zeilen. Het liefst ben ik elke dag met sporten bezig. Daarom besloot ik na het behalen van mijn mbo-diploma nog een sportopleiding te doen. Ik zit nu op de ALO in Amsterdam, een hbo-opleiding van vier jaar waarmee ik later sportdocent kan worden.” 

Mbo goede voorbereiding op het hbo 

MBO College Amstelland heeft Mees goed voorbereid op zijn hbo-opleiding. “Welke opleiding je ook volgt op MBO College Amstelland, je bent altijd goed voorbereid op het hbo. Door stage te lopen zijn mijn sociale skills tegenover professionals verbeterd. Ik weet nu al precies hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat. Op het hbo heb ik 16-jarige studiegenoten die van de havo komen en ik merk dat ik veel meer levenservaring en werkervaring heb dan zij. Daarom adviseer ik vmbo-leerlingen die hbo willen doen zeker eerst een mbo-4 opleiding te volgen!” 

Ander nieuws

Nieuws Izone viert jubileum met gastles van Sofyan Mbarki en Constantijn van Oranje Izone bestaat dit jaar vier jaar en dat is gevierd met het Izone Fest bij Izone Zuidoost. De aftrap van Izone Fest is gedaan door wethouder Sofyan...
Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws