Kok


Droom jij ervan om in de keuken te staan en de lekkerste gerechten te maken? Wil je werken in een omgeving waar geen dag hetzelfde is en waar je jouw creativiteit kwijt kunt? Dan is een opleiding tot kok bij het ROC van Amsterdam iets voor jou!
 
Als kok ben je verantwoordelijk voor het bereiden van maaltijden in restaurants, hotels, of cateringbedrijven. Je zorgt ervoor dat elk gerecht goed smaakt, er mooi uitziet en op tijd geserveerd wordt. Dit betekent dat je goed moet kunnen samenwerken, snel moet kunnen werken en oog moet hebben voor detail.


Wat leer je op een koksopleiding? 👨‍🍳 🍳

Je leert alles wat je nodig hebt om een goede kok te worden. Je gaat aan de slag met verschillende kooktechnieken, ingrediënten en smaken. Je ontdekt hoe je menu’s samenstelt en leert werken met professionele keukenapparatuur.
 
Ook leer je hoe je hygiënisch werkt en hoe je de keuken goed organiseert. Natuurlijk breng je alles wat je leert meteen in de praktijk, want koken leer je door te doen!

Meer weten? Scroll verder naar beneden voor meer informatie over onze koksopleidingen. 

Opleidingen tot kok 🎓

Bij het ROC van Amsterdam krijg je de kans om van de beste professionals te leren. Je hebt veel praktijklessen en loopt stage in echte keukens. Zo leer je niet alleen de theorie, maar ontdek je ook hoe het is om in een echte keuken te werken.
 
Je vindt bij ons opleidingen op alle niveaus op het gebied van koken en horeca. Wil jij aan de slag als kok? Dan zijn deze opleidingen misschien interessant voor jou:
  • » Kok (niveau 2)
    Tijdens de opleiding Kok leer je van alles over ingrediënten, technieken, veiligheid en hygiëne. Deze opleiding is ook een mooi opstapje naar de opleidingen Zelfstandig Werkend Kok of Leidinggevende Keuken.  

  • » Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3)
    Als zelfstandig werkend kok bedenk je zelf menu’s en maak je die klaar. Je kijkt welke ingrediënten besteld moeten worden en geeft deze bestelling door aan je leidinggevende. Als zelfstandig werkend kok zorg jij ervoor dat alles in de keuken soepel loopt en stuur jij bijvoorbeeld leerling-koks aan. Samen zorgen jullie ervoor dat elk gerecht perfect de keuken verlaat.

  • » Gespecialiseerd Kok (niveau 4)
    Wil je op hoog niveau koken in een specialiteitenrestaurant? Of misschien je eigen restaurant beginnen? Wil je jezelf verder ontwikkelen en leren hoe je bijzondere gerechten maakt? Als gespecialiseerd kok vind je het leuk om nieuwe combinaties en bijzondere ingrediënten uit te proberen. De gerechten die je serveert zijn verrassend en origineel.

  • » Leidinggevende Keuken (niveau 4)
    Deze opleiding bereidt je voor op een leidinggevende rol in de keuken. Je leert hoe je een keukenteam aanstuurt en menu’s ontwikkelt. Daarnaast zorg je voor de inkoop van ingrediënten en andere producten. 

Andere opleidingen bekijken?
Wil je liever een andere opleiding volgen? Of nog even rondkijken? We hebben nog veel meer koksopleidingen en andere opleidingen op het gebied van horeca. Bekijk hier ons volledige aanbod aan horecaopleidingen.

E-magazine Horeca

De sector Horeca is heel breed. Naast koken kun je nog veel meer richtingen op. Denk bijvoorbeeld aan Hotelmanagement, Patisserie of Facilitaire Dienstverlening. Vind je het interessant om hier meer over te lezen?