Allround Hospitality Medewerker on the Job

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality - 25648

MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
3
2 jr.
aug 2025
BOL 25648
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Wil jij in de bruisende wereld van toerisme, horeca, hotellerie of evenementen werken? Wil jij als een echte allrounder keuzes kunnen maken voor werk waar jouw hospitality en gastvrijheid gezocht wordt? Begin je (internationale) carrière dan met de opleiding Allround Hospitality Medewerker on the Job, waarbij jij gaat leren in de praktijk van hospitality bedrijven.

Overal waar gasten komen is jouw hospitality en gastvrij gedrag de sleutel tot succes. Als allround hospitality medewerker ben je van alle markten thuis. Je organiseert, adviseert, verkoopt, regelt, begeleidt en controleert bij diverse activiteiten die gericht zijn op de beleving van gasten van de gastvrijheid en hospitality. In hotels, bij evenementen, binnen toeristische organisaties, op Schiphol. Jij bent een alleskunner, een echte allrounder!

Jij geniet van het omgaan met andere mensen, je bent enthousiast, onregelmatig werken is voor jou geen probleem, je presenteert je verzorgd en gastvrij en je hebt talent om te verkopen.

De opleiding wordt door ROC van Amsterdam samen uitgevoerd met de partners van het House of Hospitality-netwerk (www.houseofhospitality.amsterdam).
 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Allround Hospitality Medewerker on the Job is een opleiding die 2 jaar duurt, afhankelijk van jouw ambitie en mogelijkheden. De opleiding is voor jou bestemd wanneer jij graag leert in de praktijk. Je kunt hem in 2 varianten volgen:

BBL: je werkt in een erkend bedrijf onder begeleiding van een praktijkopleider en gaat daarnaast 1 dag per week naar school, daar word je door docenten opgeleid en gecoacht. Je werkt dus vier dagen per week, en volgt daarnaast een opleiding. Dit is voor jou geschikt als je eraan toe bent om al te gaan werken maar nog wel beperkt naar school wilt of moet, omdat je nog leerplichtig bent (jonger dan 18).

Als je de BBL-variant wilt volgen, neem dan ruim voor aanvang van de opleiding contact op met de BPV-coördinator zodat we je goed kunnen begeleiden bij het op tijd vinden van een geschikt leerwerkbedrijf: G. van der Mossel, g.vandermossel@rocva.nl.

BOL: is een combinatie van school en stage. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meer periodes stage. Die stage noemen we beroepspraktijkvorming (bpv).

Het hangt van de opleiding af hoe vaak en wanneer je stage loopt. De stageplek(ken) zoek je zelf, maar wij helpen je daar natuurlijk wel bij.

Voor beide varianten geldt: praktijk en theorie zijn direct met elkaar verbonden!
 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je wordt in deze praktijkopleiding breed opgeleid tot een echter allrounder. In jouw opleiding wordt gewerkt met modulen, die je volgt tijdens het traject. Basismodule: alles over de hospitality en jij als hospitality professional, host, Back Office en Salesmedewerker, meewerken in de bediening, activiteiten organisatie.

De (trainings-)modules gaan dus over verschillende belangrijke aspecten van het werk van de allround hospitality medewerker zoals: hospitality gedrag, hospitality producten en omgevingen, vaktechnische skills,
marketing & verkoop, public relations, loopbaan, leiderschap, communicatie in meerdere talen, professioneel werken en leren, persoonlijke ontwikkeling.

Je kunt na het bepalen van je diploma hiermee verschillende functies uitvoeren: receptionist, city host/airport host, evenementenmedewerker, salesmedewerker, meewerken in de bediening, marketingmedewerker, informatiemedewerker.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Hotels, (online) reisorganisaties, facilitaire organisaties, evenementenbureaus, VVV-kantoren, toeristische attractieparken, luchthavens, restaurants, campings en resorts, cruisemaatschappijen, recepties/front offices van bedrijven.
 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.
 
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.  
  • Kennismakingsgesprek en/of bijeenkomst
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 

De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Centrum - indicatie kosten BBL: volgt nog.
MBO College Centrum - indicatie kosten BOL: volgt nog.
Lees verder
Let op: de vakantiedata voor deze opleiding zijn anders dan de vakantiedata voor andere opleidingen op het ROC van Amsterdam.
  • Herfstvakantie: 23 oktober t/m 5 november 2023
  • Kerstvakantie: 25 december 2023 t/m 7 januari 2024
  • Voorjaarsvakantie: 19 februari t/m 25 februari 2024
  • Meivakantie: 22 april t/m 5 mei 2024
  • Vrije week: 10 t/m 16 juni 2024
  • Zomervakantie: 22 juli t/m 18 augustus 2024
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Zelfstandig Werkend Bakker
Zelfstandig Werkend Bakker
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Guest Experience
Guest Experience
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Zelfstandig Werkend Kok
Zelfstandig Werkend Kok
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Hospitality Medewerker
Hospitality Medewerker
Leerweg BOL
Niveau 2
Gastheer / -vrouw
Gastheer / -vrouw
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Brochure
Allround Hospitality Medewerker on the Job Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan