Bakker


Ben jij gek op brood, gebak en taarten? Wil je leren hoe je de lekkerste broden bakt en de mooiste taarten maakt? Dan is een opleiding Brood & Banket bij het ROC van Amsterdam echt iets voor jou! Als bakker werk je met je handen én je creativiteit. Daarnaast zorg je ervoor dat mensen elke dag kunnen genieten van versgebakken producten.
 

Wat leer je bij een bakkersopleiding? 🍰 🥐

Tijdens een opleiding tot bakker bij het ROC van Amsterdam leer je alles over het bakken van brood, banket en patisserie. Je werkt vaak met natuurlijke ingrediënten zoals bloem, suiker en gist, en je leert hoe je deze ingrediënten omtovert tot heerlijke producten.
 
Ook leer je hoe je een bakkerij aanstuurt en hoe je hygiënisch werkt volgens de regels van de voedselveiligheid. Naast theorie krijg je veel praktijklessen, zodat je alle vaardigheden meteen kunt oefenen. Bovendien loop je stage bij echte bakkerijen, waar je kunt zien hoe het er in de praktijk aan toegaat.

 

Waar kun je werken als bakker? 👨‍🍳 

Na je opleiding kun je aan de slag in verschillende soorten bakkerijen, patisserieën of zelfs hotels en restaurants. Ook kun je je eigen bakkerij beginnen. De vraag naar goede bakkers is altijd groot, dus je hebt veel mogelijkheden in dit vakgebied.

Meer weten? Scroll verder naar beneden voor meer informatie over onze opleidingen Brood & Banket. 

Opleidingen om bakker te worden 🎓

Zie jij het wel zitten om bakker te worden? Bij het ROC van Amsterdam kun je uit verschillende opleidingen op het gebied van Brood & Banket kiezen. Hieronder zetten we een paar voor je op een rijtje:
  • » Uitvoerend Bakker (niveau 2)
    Deze opleiding leert je de basis van het vak. Je leert hoe je verschillende soorten brood en banketproducten maakt, zoals croissants, taarten en koekjes.

  • » Zelfstandig Werkend Bakker (niveau 3)
    In deze opleiding leer je hoe je zelfstandig een bakkerij runt. Je leert ingewikkeldere technieken en hoe je je eigen producten kunt ontwerpen.

  • » Patissier (niveau 4)
    Wil je leren hoe je bijzondere en complexe patisserie maakt, zoals luxe taarten en chocoladecreaties? Dan is deze opleiding iets voor jou. En: wist je dat we ook een opleiding Vegan Patissier hebben?


Andere opleidingen bekijken?
Ben je op zoek naar een andere opleiding op het gebied van Brood & Banket? Of wil je kijken of iets anders in de sector Horeca misschien bij jou past? Je vindt hier ons complete overzicht van opleidingen op het gebied van Horeca.

E-magazine Horeca, Bakkerij & Facilitair

Je kunt veel verschillende kanten op in de sector Horeca, Bakkerij & Facilitair. Naast bakker zijn er nog meer richtingen. Denk bijvoorbeeld aan Facilitaire Dienstverlening, Koken of Hotelmanagement. In ons e-magazine lees je meer over de sector en onze opleidingen.