Culinary Professional

Adres: deze opleiding wordt gegeven op de Flinesstraat 4 in Amsterdam

Aanmelden: via HBO Academy. Zie de link hieronder in 'Is dit beroep iets voor jou?' 
MBO College Centrum
Da Costastraat 60 - 64, Amsterdam
5
2
Aanmelden via HBO Academy
BBL
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Heb jij een passie voor koken? En heb je een koksopleiding op mbo-niveau 4 afgerond? Dan is de 2-jarige opleiding Culinary Professional op hbo-niveau de volgende logische stap in jouw ontwikkeling als culinaire professional. 

Naast het ontwikkelen van nieuwe culinaire technieken, besteden we in de opleiding veel aandacht voor ondernemerschap en de zakelijke kant van het vak. 

Deze unieke opleiding wordt aangeboden door HBO Academy en ROC van Amsterdam | MBO College Centrum. Je kunt je aanmelden de site van HBO Academy

Bekijk de brochure: Culinary Professional

Hoe ziet de opleiding Culinary Professional eruit?

De opleiding Culinary Professional is een Associate degree-opleiding. Dat is een 2-jarige hbo-opleiding. Als je deze opleiding succesvol afrondt, ontvang je het Associate degree-diploma (Ad). 

Werken en leren zijn in deze opleiding nauw verbonden met elkaar. Je brengt gemiddeld 1 dag per week op school door. De andere dagen ben je werkzaam in de praktijk. 

De schooldagen zijn ingericht als masterclasses. Daarbij doe je specifieke kennis en vaardigheden op, vaak in een lab-achtige omgeving met ruimte voor experimenten. 

Op het bedrijf werk je aan opdrachten die in verband staan met de masterclasses. 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding Culinary Professional?

Je leert hoe je commercieel aantrekkelijke en originele gerechten maakt. Daarbij let je erop dat je deze culinaire concepten ook ecologisch en sociaal verantwoord uitwerkt. En dat het businessconcept rendabel is. Zo creëer jij waarde met je culinaire talent! 

Je leert hoe je jezelf als culinary professional kunt aansturen en blijft ontwikkelen. En je leert hoe je leiding geeft in de keuken bij het uitvoeren van de culinaire concepten. 
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Na de opleiding kun je werken als gespecialiseerd kok of ondernemer met specifieke kennis van voedseltechnologie en kookinnovatie. 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
Voor deze opleiding heb je een afgeronde mbo-4 koksopleiding nodig. 

  • Heb je een andere opleiding? Dan kun je een toelatingstest doen. 
  • Ben je 21 jaar en ouder? Dan kun je de 21+ toets doen. Kijk op www.hbo-academy.nl/infowijzer-21-toets.
  • Heb je de gespecialiseerde koksopleiding van de Sterklas afgerond? Dan kun je vrijstellingen krijgen. 
Neem contact op met Diedrik Ringenier (dringenier@hbo-academy.nl) om de mogelijkheden te bespreken. 

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Bachelor Voedseltechnologie
  • Hbo - Hogere Hotelscholen
Lees verder
De prijs voor de opleiding bedraagt € 4.500,- per jaar. 

Houd rekening met een bedrag voor literatuur van ongeveer € 130,- per jaar, en eenmalig € 750,- voor een culinaire reis. 

Jaarlijks passen we de tarieven aan op basis van prijsindexatie en kostenontwikkeling. Uiterlijk in oktober communiceren we naar onze huidige studenten de prijzen voor de opleiding voor het volgende studiejaar. 

Betaling in termijnen 
De factuur wordt meestal voor het begin van het schooljaar verstuurd. Wil je gebruik maken van betalen in termijnen? Klik op de factuur op de knop 'inlezen factuurdossier'. Vraag dan via de mailfunctie een betalingsregeling aan. 

Je kunt betalen in maximaal 4 termijnen. De 1e termijn (of de gehele factuur) moet bij de start van het schooljaar betaald zijn. 

>> Meer informatie over alle soorten kosten 
Lees verder
Er zijn twee soorten mbo-opleidingen: BOL-opleidingen en BBL-opleidingen. 

BOL: school en stage(s) 
BOL betekent Beroeps Opleidende Leerweg. Als je een BOL-opleiding volgt, ga je de hele week naar school en loop je één of meerdere periodes stage. Het hangt af van je opleiding hoe vaak en wanneer je stage loopt.  

BBL: werken en leren 
BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Met een BBL-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf en ga je daarnaast één of twee dagen per week naar school. Je hebt dus een baan en leert vooral veel vanuit de praktijk.  

Voordat je start met de BBL-opleiding moet je al een werkplek (minimaal 24 uur per week) gevonden hebben. Zonder baan kun je niet starten met de opleiding.  

» Meer informatie over BOL en BBL 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Culinary Professional Mhbo
Culinary Professional Mhbo
Leerweg BOL
Niveau 4|5
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Leidinggevende
Facilitair Leidinggevende
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Facility Management - On the Job
Facility Management - On the Job
Leerweg BOL
Niveau 4
Gespecialiseerd Kok
Gespecialiseerd Kok
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Facilitair Manager Events
Facilitair Manager Events
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud