Culinary Professional Mhbo

Leidinggevende keuken - 25181

Let op: de lessen vinden plaats bij De Kookfabriek Amsterdam op De Flinesstraat 4. 
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
4|5
4 jr.
aug 2025
BOL 25181
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Wil jij jezelf naar een hoger niveau tillen op het gebied van koken? Dan is deze mhbo-opleiding Culinary Professional wel iets voor jou! 

In deze opleiding staat het vakmanschap centraal. Daarnaast is de opleiding een mooie brug tussen mbo en hbo. Tijdens dit mhbo-traject volg je naast mbo-onderwijs ook 5 modules op hbo-niveau. 

Ondernemen en het ontwikkelen van nieuwe technieken zijn belangrijke aandachtsgebieden in de opleiding. De opleiding is gericht op vakmanschap en het koksambacht. Daarnaast is er aandacht voor voedseltechnologie, innovatie en ondernemerschap. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De mhbo-opleiding Culinary Professional is een 4-jarige opleiding. De opleiding is een combinatie tussen school en stage, en tussen BOL en BBL. 

In jaar 1, 2 en 3 is de opleiding een BOL-opleiding. Je gaat 3 dagen naar school en je loopt 2 dagen stage. In jaar 4 volg je de opleiding in de BBL-variant. Je werkt bij een erkend leerbedrijf en gaat 1 of 2 dagen in de week naar school. 

Tijdens de opleiding leer je alle vaardigheden van een leidinggevende in de keuken. Je vormt een schakel tussen de werkvloer en het management. Je leert gerechten bereiden, de keukenvoorraad beheren, leidinggeven en beheerstaken uitvoeren. 

Je volgt 5 verdiepende hbo-modules, gegeven door hbo-docenten: innovatief koken, culinaire concepten, leidinggeven, culinaire business en persoonlijke ontwikkellijn. 

1 opleiding, 2 diploma’s 
Tijdens deze opleiding haal je je mbo-diploma Leidinggevende Keuken. Het laatste half jaar word je ingeschreven bij de HBO Academy. Daar volg je de 5 hbo-modules. Zo haal je ook je diploma Associate degree Culinary Professional (afstudeerfase Ad). 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Bereiden van gerechten 
  • Beheren van de keukenvoorraad 
  • Hygiëne en HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) 
  • Organiseren van de werkzaamheden in de keuken 
  • Bewaken van het productieproces 
  • Leidinggeven 
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Keuken van een hotel/restaurant 
  • Restaurantbedrijf 
  • Vergader- of congrescentrum 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Met een diploma vmbo-t, gemengde leerweg, havo of vwo mag je je aanmelden voor het selectietraject. Ook met een diploma Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 kun je je aanmelden. 

Het selectietraject bestaat uit een kennismakingsbijeenkomst en het schrijven van een motivatiebrief. Daarna nodigen we je uit voor een selectiegesprek. Tijdens dit gesprek blikken we terug op de kennismakingsbijeenkomst en jouw motivatiebrief. Na het selectiegesprek hoor je of je wordt toegelaten tot de opleiding. 
Lees verder
Lees verder
  • Bachelor Voedseltechnologie
  • Hbo - Hogere Hotelscholen
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Voor deze opleiding betaal je het wettelijk bepaalde les-/cursusgeld. Daarnaast zijn er bijkomende kosten voor leermiddelen en extra’s.

Leermiddelen 
Denk bij leermiddelen aan boeken en een laptop. Ook kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt tijdens de opleiding. Bij je intake krijg je meer informatie over welke leermiddelen jij nodig hebt. 

Geschatte kosten leermiddelen voor deze opleiding 
Het wettelijk bepaalde lesgeld betaal je elk jaar opnieuw. Voor de kosten van de leermiddelen hebben we hieronder een schatting gemaakt. De precieze kosten hoor je bij je kennismaking. 

BOL
MBO College Centrum: volgt later.

Extra’s (niet verplicht) 
Tijdens je opleiding kun je soms extra excursies en masterclasses volgen. Deze zijn niet verplicht, maar zijn wel heel interessant en je leert er veel van. Je mag zelf kiezen of je zo’n extra excursie of masterclass doet. 

» Meer informatie over de soorten kosten
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Culinary Professional
Culinary Professional
Leerweg BBL
Niveau 5
Plant-based Chef
Plant-based Chef
Leerweg BBL
Niveau 4
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)
Leerweg BBL
Niveau 4
Vegan Patissier
Vegan Patissier
Leerweg BBL
Niveau 4
Boulanger
Boulanger
Leerweg BBL
Niveau 4
Facility Management - On the Job
Facility Management - On the Job
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Brochure
Culinary Professional Mhbo Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan