Sterklas

Gespecialiseerd kok - 25179

Let op: je kunt je voor deze opleiding alleen aanmelden via Sterklas.com.
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
4
2 jr.
Aanmelden via www.sterklas.com
BBL 25179
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben jij een zelfstandig werkend kok niveau 3 of een leidinggevende niveau 4? En wil je doorgroeien naar de top? Meld je dan nu aan voor de Sterklas! Dit is de hoogste culinaire opleiding voor jonge koks in Nederland. 

Je leert hier koken op het allerhoogste niveau. Bovendien krijg je les in het maken van patisserie, brood en bereiden van ijs. Zo kun je aan de slag bij de beste restaurants in Nederland en in het buitenland. 

Alleen de beste studenten worden toegelaten tot deze opleiding. Meesterkoks en de Stichting Ambachtelijke Meesterkoks helpen je om jouw talent nog verder te ontwikkelen. 

Hoe ziet de opleiding Sterklas eruit?

De Sterklas is een BBL-opleiding. Je krijgt 2 jaar les en praktijk op niveau 4. Je volgt per jaar ongeveer 40 lessen op school. Op de andere dagen werk je in de beste restaurants van Nederland. Je moet alle onderdelen van het trainingsprogramma volgen. Tijdens je opleiding doe je dus mee aan wedstrijden, workshops en demonstraties. 

Je krijgt les in de volgende onderdelen: 
  • Basisgastronomie: grondstoffen en producten, voedingsgebruik, wijn- en spijscombinaties 
  • Gastronomie koud/warm: bedrijfsuitvoering en organisatie, administratie & automatisering, producten & distributie, producttechnieken en praktijkintegratie 
  • Gastronomie patisserie: productie & distributie, producttechnieken en praktijkintegratie 
Je kunt de volgende workshops volgen om je verder te specialiseren: 
  • SVH-leermeester 
  • SDEN Wijnbrevet 
  • Sociale hygiëne 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding Sterklas?

  • Gerechten en patisserie bereiden op topniveau 
  • Beheren van de keukenvoorraad 
  • Dienstverlening van de keuken verbeteren en vernieuwen 
  • Inspringen op trends en innovaties 
  • Leidinggeven 
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

De beste horecazaken in Nederland en het buitenland.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Op de website van Sterklas vind je meer informatie over de toelatingseisen. Hier meld je je ook aan voor de opleiding Sterklas. Als je na je intakegesprek bent toegelaten, schrijf je je in bij het ROC van Amsterdam. 

Kennismaking 
Voor deze opleiding gelden verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over. 
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Voor deze opleiding betaal je het wettelijk bepaalde les-/cursusgeld. Daarnaast zijn er bijkomende kosten voor leermiddelen en extra’s.

Leermiddelen 
Denk bij leermiddelen aan boeken en een laptop. Ook kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt tijdens de opleiding. Bij je intake krijg je meer informatie over welke leermiddelen jij nodig hebt. 

Geschatte kosten leermiddelen voor deze opleiding 
Het wettelijk bepaalde lesgeld betaal je elk jaar opnieuw. Voor de kosten van de leermiddelen hebben we hieronder een schatting gemaakt. De precieze kosten hoor je bij je kennismaking. 

BBL
MBO College Centrum: € 2.300,-

Voor deze opleiding heb je géén eigen laptop nodig.

Extra’s (niet verplicht) 
Tijdens je opleiding kun je soms extra excursies en masterclasses volgen. Deze zijn niet verplicht, maar zijn wel heel interessant en je leert er veel van. Je mag zelf kiezen of je zo’n extra excursie of masterclass doet. 

» Meer informatie over de soorten kosten
Lees verder
Jasper volgt de opleiding Sterklas. Dit is de hoogste culinaire studie voor jonge koks in Nederland. Lees hier waarom hij voor deze bijzondere koksopleiding heeft gekozen.
Lees verder
Er zijn twee soorten mbo-opleidingen: BOL-opleidingen en BBL-opleidingen. 

BOL: school en stage(s) 
BOL betekent Beroeps Opleidende Leerweg. Als je een BOL-opleiding volgt, ga je de hele week naar school en loop je één of meerdere periodes stage. Het hangt af van je opleiding hoe vaak en wanneer je stage loopt.  

BBL: werken en leren 
BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Met een BBL-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf en ga je daarnaast één of twee dagen per week naar school. Je hebt dus een baan en leert vooral veel vanuit de praktijk.  

Voordat je start met de BBL-opleiding moet je al een werkplek (minimaal 24 uur per week) gevonden hebben. Zonder baan kun je niet starten met de opleiding.  

» Meer informatie over BOL en BBL 
Lees verder
De student en beroepsbeeld

Jouw talent is koken

Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Culinary Professional Mhbo
Culinary Professional Mhbo
Leerweg BOL
Niveau 4|5
Facilitair Manager Events
Facilitair Manager Events
Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Leidinggevende
Facilitair Leidinggevende
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Leidinggevende Bakkerij (Flex-opleiding)
Leidinggevende Bakkerij (Flex-opleiding)
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)
Leerweg BBL
Niveau 4
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud